SEO - search engine optimization

Τι είναι το SEO – Χρήσιμα Tips?

Το SEO είναι το αρκτικόλεξο των λέξεων «Search Engine Optimization» και αφορά τη Βελτιστοποίηση μίας ιστοσελίδας για την ανεύρεση της από τις Μηχανές Αναζήτησης. Το SEO χρησιμοποιείται από τους Web developer και Περισσότερα »

email-marketing

Τι είναι το Email Marketing – Πλεονεκτήματα & Κίνδυνοι?

Το Email Μarketing είναι μια πρακτική που χρησιμοποιούν πολλές επιχειρήσεις για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους και βασίζεται στην αποστολή  ενημερωτικών e-mail σε μία λίστα από λογαριασμούς email, με Περισσότερα »

Πώς μπορείτε να συγκεντρώσετε email για Email Marketing?

Πώς μπορείτε να συγκεντρώσετε email για Email Marketing?

Το Email Marketing είναι ένα δυνατό εργαλείο για την προώθηση ενός site και γενικά την επικοινωνία μίας επιχείρησης προς τα έξω. Για να λειτουργήσει όμως σωστά θα πρέπει να συνοδεύεται και από Περισσότερα »

Buy/Rent email lists

Να ενοικιάσω / αγοράσω μία έτοιμη λίστα με email?

Το άλφα και το ωμέγα για το Email Marketing είναι μία καλά στοχευμένη και, γιατί όχι, μεγάλη λίστα με email. Μία τέτοια λίστα μπορεί να φανεί πολύ αποτελεσματική για το marketing της Περισσότερα »

Τι είναι το SEO – Χρήσιμα Tips?

SEO - search engine optimization

Το SEO είναι το αρκτικόλεξο των λέξεων «Search Engine Optimization» και αφορά τη Βελτιστοποίηση μίας ιστοσελίδας για την ανεύρεση της από τις Μηχανές Αναζήτησης. Το SEO χρησιμοποιείται από τους Web developer και γενικά τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη σχεδίαση και την κατασκευή των site, με σκοπό να ανεβάσουν το ranking τους στις μηχανές αναζήτησης (Google, Yahoo, Bing κ.α.) και τελικά να αυξήσουν τους επισκέπτες τους.

Πολλοί πιστεύουν ότι το SEO και γενικά η προώθηση ενός site και έχει να κάνει με τη σωστή επιλογή keywords, τη μελέτη των ανταγωνιστικών site και της αγοράς γενικότερα, και ολοκληρώνεται με μία καλή καμπάνια Google Adwords. Αν και αυτά μπορεί να αποτελούν στοιχεία ενός SEO, η τοποθέτηση ενός site στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.

Πώς μπορώ να βελτιώσω τα newsletter μου, ώστε να μην καταλήξουν στον φάκελο των spam?

Πώς μπορώ να βελτιώσω τα newsletter μου, ώστε να μην καταλήξουν στον φάκελο των spam?

Οποιαδήποτε υπηρεσία email service και να χρησιμοποιείτε και σε οποιοδήποτε λίστα συνδρομητών και να απευθύνεστε (όσο προσεχτικά και αν είναι χτισμένη) θα έχετε πάντα κάποια email που θα καταλήγουν στο φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Δυστυχώς, κανένας δεν μπορεί να σας εγγυηθεί 100% επιτυχία όλων των απεσταλμένων email σας και αν κάποιος σας το εγγυηθεί τότε σίγουρα δεν είναι 100% ειλικρινής απέναντι σας. Κι αυτό γιατί τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι ISPs (Internet Service Providers). Ο κάθε  ISP χρησιμοποιεί διαφορετικές τεχνικές φιλτραρίσματος για την ανεπιθύμητη αλληλογραφία, οι οποίες συνεχώς ανανεώνονται και πολλές φορές είναι ιδιαίτερα αυστηρές σε σημείο να χαρακτηρίζουν ως spam και email που οι παραλήπτες τους κάθε άλλο παρά spam τα θεωρούν.

Από την άλλη υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαττώσετε αυτόν κίνδυνο. Αρχικά δώστε βάση στη λίστα των παραληπτών σας, χτίστε την προσεκτικά, στοχευόμενα και σιγά – σιγά και μετά μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Γιατί κάποια email χαρακτηρίζονται ως spam? Τι σημαίνει όταν ένα email χαρακτηριστεί έτσι?

Τι είναι spam?

Η έννοια του spam ταυτίζεται με την έννοια των ανεπιθύμητων, άσχετων ή ενοχλητικών email και συνήθως είναι αποτέλεσμα μαζικής αποστολή.

Ο όρος spam προέρχεται από το εμπορικό όνομα αμερικανικού προϊόντος κρέατος σε κονσέρβα στη δεκαετία του 1960 το οποίο εισαγόταν στη Μεγάλη Βρετανία σε μεγάλες ποσότητες. Το 1970, οι Μόντυ Πάιθονς έγραψαν το σκετς spam ως μέρος της εκπομπής «Το ιπτάμενο τσίρκο των Μόντυ Πάιθονς» όπου μια ομάδα Βίκινγκς επαναλάμβαναν δυνατά ένα τραγούδι με μόνα λόγια το «spam spam spam…ωραίο spam…εξαίρετο spam».

Τι είναι το Email Marketing – Πλεονεκτήματα & Κίνδυνοι?

email-marketing

Το Email Μarketing είναι μια πρακτική που χρησιμοποιούν πολλές επιχειρήσεις για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους και βασίζεται στην αποστολή  ενημερωτικών e-mail σε μία λίστα από λογαριασμούς email, με τελικό στόχο την πώληση ενός προϊόν ή μιας υπηρεσίας. Σαν πρώτο βήμα το Email Μarketing έχει σκοπό την αναγνωσιμότητα και καθιέρωση του brand μίας επιχείρησης δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ήδη αλλά και τους δυνητικούς πελάτες της.

Δυστυχώς, όμως το Email Μarketing κρύβει και πολλές παγίδες και εάν δεν χρησιμοποιηθεί με σύνεση, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Πώς μπορείτε να συγκεντρώσετε email για Email Marketing?

Πώς μπορείτε να συγκεντρώσετε email για Email Marketing?

Το Email Marketing είναι ένα δυνατό εργαλείο για την προώθηση ενός site και γενικά την επικοινωνία μίας επιχείρησης προς τα έξω. Για να λειτουργήσει όμως σωστά θα πρέπει να συνοδεύεται και από μία σωστά στοχευμένη λίστα με έγκυρα email, η οποία πρέπει να χτιστεί σιγά σιγά, με υπομονή και σεβασμό προς τους κατόχους των email. Ο καλύτερος, σωστότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να χτίσετε μία τέτοια λίστα είναι η προσθήκη των email στη λίστα σας με την σύμφωνη άδεια των κατόχων τους.

Παρακάτω παρατίθενται μερικοί τρόποι που μπορεί να σας φανούν χρήσιμοι.